Маскираният крадец от бензиностанцията в Стара Загора остава в ареста, предаде репортер на "Фокус". Това бе решено днес на заседание в Районния съд в Стара Загора, който определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо 31-годишния мъж, обвинен за грабеж на пари от бензиностанция в града

Съдът е приел, че обвиняемият е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Предвид факта, че се е опитал да избяга от органите на реда и да укрие дрехите, с които е бил облечен по време на грабежа, магистратите са определили, че е налице реална опасност М.Н. да се укрие.

Съдебният състав е отчетел и високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Задържаният мъж е осъждан за престъпления, извършени против личността и собствеността.

Припомняме, че обирът стана в нощта на понеделник срещу вторник. Въоръжен мъж, с маскирано лице и тъмни дрехи, е отправил заплахи към касиера и е откраднал 2000 лева, след което е избягал. Малко по-късно е бил задържан.