За осемнадесети път курортното селище Старозагорски бани ще посрещне хиляди гости и изпълнители за фолклорния събор "Богородична стъпка“, предаде репортер на "Фокус". Съборът ще се състои този уикенд, на 31 август и 1 септември година. Официалното откриване е утре с тържествен водосвет е от 11.00 часа.

В над 35-часовата програма ще вземат участие представители от 20 области, сред които Добричка, Варненска, Бургаска, Русенска, Видинска, Пернишка, Благоевградска, Смолянска, Великотърновска и др. На сцените ще се качат изпълнители от читалища, пенсионерски клубове, детски центрове, училища, както и индивидуални самодейци и професионалисти. Освен богата фолклорна програма, организаторите са предвидили и разнообразни съпътстващи прояви като детски творчески работилници "Съхранено с любов – сътворено с талант“ и "На селски сбор не се кани…“ – живата традиция от махалата "Добра среща“.

От Община Стара Загора напомнят за временната промяна в транспорта по повод събитието. Автобусите до Старозагорски бани и околните села,  ще се движат само по околовръстния път на курорта – пътя през хотелската част. Автобусите, обслужващи линии с №№ 9, 91, 92, ще спират на спирки: "Армира“ – "Мини Марица-изток“ – "Старозагорски бани-поща“ – "Старозагорски бани-обсерватория“ и ще обръщат на разклона за село Сулица.

Ще бъде осигурен допълнителен курс на 31 август с час на тръгване 22.00 часа от Старозагорски бани – център, който ще мине и през обиколния маршрут.

Участниците и гостите на празника могат да ползват действащите автобусни линии до с. Старозагорски бани, съгласно утвърдените  маршрутни разписания. Тях може да видите ТУК.