Служители на сектор "Пътна полиция“, на Районното управление във Велико Търново и децата от училище "Азбуки“ в старата столица си припомниха заедно основните правила за пътна безопасност. Срещата им бе част от инициативата на органите на реда в региона да влизат в училище и да помагат на децата да учат и спазват законите, предаде кореспондент на "Фокус"

Малчуганите впечатлиха униформените с познанията си относно позволените места за пресичане и как това става на местата, където липсва маркировка или светофарна уредба, обезопасителната екипировка при управление на велосипед и безопасните места за игра. Полицейските служители заостриха вниманието им за това как се подават сигнали на спешния телефон 112, както и ако се изгубят или изпаднат в беда към кого могат се обръщат за помощ.

Децата имаха възможност и да разгледат отблизо полицейския автомобил.  Те демонстрираха добри познания и по отношение на автомобилите със специален режим на движение – кога и как трябва да им се осигурява предимство.  В края на срещата си обещаха, че ако са много послушни и ученолюбиви следващия път ще им гостува полицейско куче.