Осмомартенско  автомобилно състезание се преведе днес в Дунавци, предаде репортер на "Фокус“. То бе посветено на Международния ден на жената и организатори за втора година са кметството в град Дунавци и народно читалище "Феникс", каза за "Фокус“ кметът на градчето Димо Скорчев. Той поздрави жените участнички в ралито с пожелание да бъдат живи и здрави и "нека всеки ден да бъде ваш празник".

Трасето на автомобилното състезание за жени включваше изпълнение на три различни елементи - преден и заден гараж, т. нар. "осморка“ и участничките показаха майсторско каране и завидни шофьорски умения. 

Призьор в състезанието, с време от 41 секунди, стана Валентина Владимирова от Дунавци, която спечели първото място и миналата година, уточни Скорчев, който връчи наградите на победителите. Победителката има 35-годишен стаж зад волана и обича високите скорости. Второ място зае Цветомира Ставрова от Чипровци. Третото място - си поделиха сестрите Петя и Йоана Петрови, които постигнаха равно време от минута и една секунда.

До участие в автомобилното състезание бяха допуснати само пълнолетни лица, притежаващи свидетелство за управление на моторно превозно средство,  автомобилът да има годишен технически преглед, валидна застраховка "Гражданска отговорност" и да не е състезателен.

Ирена Данаилова