В навечерието на Европейската седмица на спорта в Ямбол се открива пореден спортен обект. Скейт-парк Ямбол е изпълнен ангажимент от ръководството на община Ямбол към младежи, които се занимават с екстремни спортове.

20 септември ще е истински празник за ямболската младежка култура, свързваща скейтборда, блейдовете, тротинетките, колелетата и БМХ, графитите и алтернативната музика. Тогава Ямбол събира едни от най-добрите скейтъри, блейдъри, хиксъри и скутер райдъри у нас, които ще направят зрелищни демонстрации. Началото на шоуто на майсторите при екстремното каране на ролери, кънки, специални велосипеди и скутери е в 17:30 часа, а мястото - в близост до бившата бонбонена фабрика. Предвидени са и награди за най-добър трик.

В празника се включват също изгряващият ямболски талант Силвия Иванова – диджей Снаки, както и майсторите на графити Фаунаграфик от Англия, Паола Делфин от Мексико, Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Проектът за превръщането на отдавна запустял терен в атракционен парк за екстремни спортове се реализира благодарение на Община Ямбол и предоставеното финансиране от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.

Върху 1206 квадратни метра са монтирани съоръжения, пригодени за ползване от практикуващите скейтборд, ролери, ВМХ, тротинетки и др.

Обектът ще се използва и за провеждане на тренировки за деца по колоездене и други дисциплини. Ще се извършва обучение и по програми и проекти, по теми, свързани със спорта за децата в свободното време, децата и спортния клуб, развитие на спорта за всички, спорт за учащи, спорт за деца в риск.

Важно е да се знае, че има специални правила за ползването на модерното съоръжение, които са на видно място до входа му.