На 15.12.2021 година групата общински съветници на БСП-Варна внесе Сигнал до областния управител Марио Смърков, по повод решението на местния парламент за прехвърляне на акциите на Пловдивския панаир, което беше взето на сесията на 10 декември, съобщиха от пресцетнтъра на БСП - Варна . В него те настояват да се преразгледа решението, с което Общината апортира акциите си в инвестиционното дружество "Пълдин туринвест“ АД, представляваващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД. В сигнала до Марио Смърков, който е с входящ №РД-21-1102-16/15.12.2021, е записано:"

Обръщаме се към Вас, за да бъде защитен държавният и обществен интерес, да упражните парвото си съгласно чл.45, ал.4 от ЗМСМА и да върнете незаконосъобразния акт по решението на точка трета от дневния ред на XXII-то заседание за ново обсъждане в ОбС-Варна и при необходимост да го оспорите пред съответния Административен съд“.

По време на сесията,цялата група съветници на БСП-Варна, гласува "против“ предложението на кмета на града Иван Портних, за прехвърляне на акциите, които общината притежава в "Международен панаир Пловдив" на дружеството "Пълдин туринвест" на бизнесмена Георги Гергов.