Още една стъпка към превръщане на Банско в "Smart city" - технологично модерна градска зона, бе направена чрез инсталирането на паркомати на ключови места в града. Информация за нововъведението съобщи пресцентърът на Общината.

Първите четири устройства са монтирани на ул.“Цар Симеон“ на т.н. Стара автогара, на същата улица до входа на градския парк, на кръстовището на ул.“Иконом Чучулайн“ с ул.“Хан Аспарух“ и на ул.“Питу Гули“.

Плащането чрез паркомата е възможно с карти Visa, Master Сard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact и с български монети от 10 ст., 20 ст., 50 ст. 1 лв. и 2 лв. Плащането се извършва чрез системата myPOS и се отчита от ФУВАС . Чрез тъчскрийна на паркоматите може да бъде избрано времетраенето на престоя на автомобилите, като цената за час остава 1.20 лв. с ДДС. При проблеми с работата с устройството, гражданите могат да се обаждат за съдействие на телефон 070013007.

Другото нововъведение е сканирането на QR-code за заплащане на престой, като на десетки места в града са поставени стикери с кода.

Плащането за паркинг е възможно с въведените по-рано PayPark, URBO и SMS.

Чрез приложение, общинските служители в синята зона ще могат да проверяват всяко плащане, както и всеки автомобил в какъв режим на паркиране е. Касовото плащане на талони също е валидно.

Жителите и гостите на гр. Добринище могат да плащат такса за престой на автомобили чрез QR-code и SMS.

Карта за платено и безплатно паркиране в гр.Банско - https://shorturl.at/hnxT1