Партия Демократи за силна България – Варна излезе с декларация във връзка с публикувания списък на учители от Варна, подписали се против промените в Закона за училищното образование.

Публикуваме текста й без редакторска намеса:

Партия Демократи за Силна България - Варна заявява дълбокото си безпокойство от опитите на безотговорни политици да превърнат сфери на човешката интимност в терен на политически борби.

Тази тенденция е абсолютно недопустима когато става дума за подрастващи. Полът е част от природата на човека, която не се нуждае от прекомерна обществена регулация. Там няма място за политици, които да диктуват какво е нормално и какво не.

Да се въвличат деца и младежи в изкуствена паника на тема сексуална ориентация е опит за контрол на съзнанието от арсенала на тоталитарните режими.

Истинските цели на истерията, която се разпалва напоследък в българското общество, станаха ясни с публикуването на списъци на учители, изразили позиция в обществения дебат по темата.

Категорично осъждаме опита за партийна намеса в решенията на професионалната съвест!

Българските учители са доказали незаменимата си, водеща роля в цивилизационната еволюция на обществото ни към ценностите на просвещението и хуманизма. Само фашисти и комунисти могат да очернят, заклеймяват и сплашват част от съсловието заради отказа му да обслужва пропагандните им цели!

Варненските учители имат безрезервната ни подкрепа срещу опитите за натиск. Не на омразата, с вас сме!