Нов горски пожар в местност Момини гърди до Баня, Карловско.

Днес много хора се отзоваха и заедно с огнеборците, служителите от горското стопанство и военните помогнаха за ограничаването на огъня. Основното разпространение на пожара бе на запад - посока Миромир и Хисаря, но горещия вятър променяше посоката на пожара почти непрекъснато.

По данни на директора на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, който ръководи на място гасенето на огъня, навсякъде трябва да мине човек, а голяма част от периметъра не е достъпен за техника.

Теренът е разпределен между екипите и всяка отделна група хора трябва да обходи своята част. Предотвратена е опасността от запалване на склада на ВМА с бутилки въглероден диоксид. В битката с огнената стихия в утрешния ден също се набират доброволци.

В неделя сборният пункт ще е пред фермата, която се намира на пътя между с. Михилци и Хисаря. Междувременно преди минути е получено съобщение за нов пожар в гористата местност "Момини гърди" край Баня, накъдето веднага са насочени четири екипа на пожарната. Теренът е от широколистна гора, изоставени лозови и розови градини.