Общо 620 двойки до момента са сключили граждански брак през 2021 година в община Стара Загора. Това сочи справката за съставените актове по гражданско състояние за събития, регистрирани на територията на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. До края на годината има заявени още шест сватби като последната е насрочена за 12.15 часа на 31 декември.

В Стара Загора са се врекли във вярност на своите половинки 50 чужди граждани. Същият брой са и двойките от Стара Загора са извършили своето бракосъчетание в чужбина през 2021.



Влюбените, които са си казали заветното "Да“ са с близо 150 повече в сравнение с 2020 година, разказват от дирекция "Гражданско състояния“. От там допълват, че едни от най-предпочитаните дати за сключване на брак през тази година са били 21 и 22 февруари, както и 8 и 21 август. Младоженците вярват, че символиката в цифрите ще им донесат щастлив семеен живот. Традиционно през пролетта и лятото има повече брокосъчетания, но някои влюбени предпочитат снежната белота на зимата.

През изминаващата година с постановление на съда в община Стара Загора са разтрогнати 266 брака.