35 300 лева събра Коледният бал на Община Велико Търново. Ежегодното благотворително събитие се проведе в навечерието на Рождество Христово и бе подкрепено от стотици благодетели от старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Благодаря на всички близо 300 наши съграждани и общественици, които подкрепиха каузата за изграждане на открита сцена за културата и изкуства в парк "Дружба“. Събраните 37 300 лева ще бъдат прибавени към сумата от 35 195 лева от Коледния бал през миналата година.

Новото пространство за култура ще бъде предназначено специално за талантливите деца и млади изпълнители от Велико Търново и общината, за фолклорните формации, за самодейците“, обобщи кметът инж. Даниел Панов.

Той допълни и, че благотворителното събитие за пореден път доказва, че в старата столица живеят добри хора, обединено около една цел – правенето на добрини в името на обществото.

Съорганизатори, заедно с местната администрация, са и клубовете "Ротари“ Лайънс Велико Търново“, "Лайънс Велико Търново - Янтар“, "Лайънс Велико Търново - Царевец“, "Лайънс Велико Търново - Арбанаси“, "Зонта“ и "Св. Патриарх Евтимий“.