За 20-та поредна година в девинското село Триград ще се проведе фестивала "Орфически мистерии“ на 28 и 29 юли. Това каза за "Фокус“ кметът на населеното място, Емил Гогушев.

Официалното откриване е в петък от 18:00 часа. Присъстващите ще се насладят на родопските гайди, ще чуят и гласът на Родопите, Хамид Имамски. В празничната вечер ще има още кукери, огнено шоу, а на финала ще има рок. Концерт ще събере и фенове на група Б. Т. Р.

На следващия ден фестивалът съвпада и с празника на село Триград. От 11:00 до 15:00 часа ще има изпълнения на самодейци от народни читалище на територията на община Девин. От 15:00 часа програмата на фестивала продължава с изпълнения на Искра Макакова, ансамбъл "Пирин“, който гостува с 50 изпълнители. Вечерта отново ще има рок концерт.

Кметът на Триград допълни, че има поляни за палатков лагер, както и места за кемпери. Те ще са до поляната, на която ще се проведе фестивала, между хотел "Аркан хан“ и вила "Чобака“. За "Орфическите мистерии“ се очакват много гости, като хотелите и къщите за гости в Триград вече са пълни за празника. Дори има хора, които са направили резервации в Девин, Борино и Доспат, каза още Гогушев.

Нели ГЕРГЬОВСКА