Оповестени са имената на победителите от Добрич и областта в конкурса за есе "Как общуваме днес?“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Това е пето издание на конкурса, организиран от Младежки център - Добрич, съвместно с Община град Добрич и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

В литературното състезание са заявили участие автори на 102 есета от област Добрич и от градовете Пазарджик, Варна, София, Плевен и Шумен. По силата на регламента до журиране са били допуснати 94 есета, написани от децата и младите хора на област Добрич – от градовете Добрич, Каварна, Шабла, Генерал Тошево и от селата Дончево и Паскалево. В първа възрастова група (11-14 г.) са се конкурирали 59 есета, а във втора възрастова група (15-19 г.) са участвали 35 есета.

Организаторите отправят думи на благодарност на всички участници за отделеното време и емоция, с която са заредили всеки ред от написаното от тях. "Желаем на всички да бъдат здрави, да продължават да се вълнуват от света около тях, да общуват и продължават да пишат“, посочват от екипа на Центъра и припомнят една мисъл на Брайън Трейси: "Общуването е умение, което можеш да научиш. То е като да караш колело или да пишеш на компютър. Можеш бързо да подобриш всяка една част от живота, стига да имаш желание да работиш над нея".

Есетата са оценявани от жури в състав: Председател - Сашо Серафимов, председател на Дружеството на писателите в Добрич, и членове: Петранка Божкова – филолог, поет, член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти; Мария Методиева, филолог, председател на Фондация "Св. Николай Чудотворец“. Имената на победителите са публикувани в интернет платформите, които Младежки център - Добрич поддържа - сайт и "Фейсбук“ профил.

Жулиета НИКОЛОВА