Пъдят последното стадо каракачански овце от с. Влахи. Стопанинът Сидер Седефчев отглежда стадото от 500 овце - единственото в България, както и каракачански кучета и коне. Отгледал е и около 100 кози от рядката калоферска порода. 

Сидер започва дейността си по спасяването на изчезващата каракачанска порода преди 24 години, когато се премества в с. Влахи заедно със семейството си. По това време в селото е имало един жител.

Общински съветници в град Кресна задължават стопанина да премахне стадата си най-късно до 10-ти август. Причината са оплаквания на малкото жители на селото от овчи замърсявания и разхождащи се кучета. Тъй като е невъзможно стадото да бъде преместено, това означава неговото унищожение.

Съществува петиция в защита на Седефчев, създадена от Николет Димитрова.

Семейството на Сидер възражда селото и с други дейности, например изграждането на Образователен център за едрите хищници. Жена му пък е една от главните протестиращи срещу изграждането на магистрала през Кресненското дефиле, което възбужда спекулации, че именно това е причината Сидер да се превърне в трън в очите на общинари.

Ето откъс от Фейсбук поста на Александър Петров, който запозна стотици с еко-казуса:

“...Когато си работлив, честен и сериозен, всичко в България се опитва да те смачка. Ако се опитваш да направиш нещо смислено, ще бъдеш осмиван. Ако се опитваш да живееш достойно, ще те бутнат в калта.  Ако се опитваш да обичаш България, ще те принудят да я намразиш. Забранено е да си чист пред себе си, пред народа и пред закона, защото това изнервя мръсниците. Важното е на Вуте да му зле."