Опасна площадката заплашва живота и здравето на децата в Морската градина във Варна. За нея алармираха читатели на "Фокус".

Репортерска проверка установи, че на голямата площадка (между Алеята на Възрожденците и Детския кът) в Приморския парк някои от катерушките са счупени, като има и такива, на които отчупената пластмаса е оставила остри ръбове. Това ги прави много опасни, тъй като там децата могат да се надраскат и дори да се наранят, причинявайки си  дълбока рана.

Има и скъсани въжета, които поддържат голяма конструкция за катерене, изтъркано е изкуственото покритие пред пързалките и др.

Най-опасни са стърчащи болтове, останали от изкъртени съоръжения за игра. Те са като ножове и само добрата фея до сега е спасявала някое дете да не се препъне в тях или бягайки да падне и да си удари главата в болтовете.

Всяко нещо се чупи - независимо дали от вандали, дали от остаряване на материала, който е подложен на дъжд и пек. Трябва постоянна поддръжка, коментират варненци.

Хората настояват да се създаде специален отдел към общинската администрация, който периодично да обикаля по детските площадки, да ги инспектира и ако е нужно, те да бъдат спешно ремонтирани или подменени, за да не стане от играчка - плачка.