Звезди на българския спорт посадиха дръвчета около спортна зала в столицата в навечерието на Деня на София. В инициативата се включиха олимпийските медалистки Евгения Раданова и Ренета Камберова, световният и европейски шампион в класическата борба Иво Ангелов, европейската шампионка по олимпийско таекуондо Калина Бояджиева и деца от мажоретния състав "Мистерия“. Изключително старателни в залесяването бяха и децата от мажоретния състав "Мистерия“. В събитието активно участваха също служители на Столичната община – район "Люлин“, където се проведе залесяването.

Зелената инициатива се проведе по повод 23-годишнината на лаборатория "Рамус“, която се отбелязва днес. Спортистите с много желание и ентусиазъм посадиха 23 дръвчета, сред които дъбове, липи, магнолии и лешник. Както на спортния терен, така и на тревата шампионите показаха, че винаги могат да бъдат добрият пример. 

А столичани, които наблюдаваха "олимпийското залесяване“ за облагородяване на района, ги аплодираха. Евгения Раданова и Ренета Камберова посочиха, че много се радват, че могат да допринесат София да стане още по-зелена и по-красива. Калина Бояджиева отбеляза, че емоцията от посаждането на дръвче е не по-малка от постигането на победа, а Иво Ангелов бе категоричен, че всеки трябва да се включва в подобни важни за цялото общество инициативи.