Окръжният съд в Кюстендил прати в затвора жена с 15 присъди за шофиране в пияно състояние и без правоспособност. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Окръжния съд в града. Наказанието е затвор за срок от една година и "глоба“ в размер на 500 лева. Съдебният състав е признал подсъдимата за виновна в управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването й по административен ред с Наказателно постановление. Жената е извършила умишленото престъпление в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело, по което й е било наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, също за престъпление против транспорта.

Съдът е привел в изпълнение и това наказание. След уведомяване на прокуратурата, подсъдимата е приведена в място за лишаване от свобода, където търпи наложените й наказания при първоначален "общ“ режим.

В периода от 2000 година до 2017 година подсъдимата е осъждана 13 пъти за престъпления - за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и за управление на моторно превозно средство без съответната правоспособност и в едногодишен срок от друго наказание. Налагани са й разнообразни наказания- административни, пробация и условни наказания "лишаване от свобода“.

Венцеслав ИЛЧЕВ