Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за палеж на автомобили в гр. Раковски, съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от Апелативна прокуратура.

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Г.М., на 36 г. Той е предаден на съд за това, че на 02 февруари 2021 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, е запалил имущество със значителна стойност – товарен автомобил, марка "Опел Антара“. Пожарът се е разпрострял и върху товарен автомобил, марка "Дачия Дъстер" и от деянията са последвали значителни вреди в общ размер на 44 525 лева. Престъплението е квалифицирано по чл. 330 ал.3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Г.М. работел във фирма за хлебни изделия и доставял готова продукция в различни населени места. На 2 февруари 2021 г. към 4 часа пристигнал в гр. Раковски. Оставил закуски за магазинната мрежа и се отправил към мястото, където бил паркиран автомобила "Опел Антара“. Г.М. носел туба с бензин. Той залял част от колата и я запалил. Вследствие на пожара се подпалил и съседния товарен автомобил "Дачия Дъстер“. Пламъците били забелязани от хора, които подали сигнал в полицията. Установено е, че Г.М. запалил колата, защото разбрал, че собственикът й говорел неверни твърдения за приятелката му. Съгласно заключението на оценъчната автотехническа експертиза стойността на запалените два автомобила е 44 525 лева. След пожара те били изгорели и негодни за употреба.

Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.