Окръжна прокуратура – Монтана привлече към наказателна отговорност 21-годишния А.П. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Монтана.

Действията по образуваното досъдебно производство са започнали след получен около 19,20 ч. на 01.02.2022 г. сигнал за пострадал мъж в с. Горно Церовене, област Монтана. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група. Пристигналият екип на спешна медицинска помощ е констатирал смъртта на мъжа.

Самоличността на починалия е установена – 53-годишният И.И. от с. Горно Церовене. Установени са множество наранявания по главата му.

По първоначални данни извършителят на деянието А.П. е причинил смъртта на пострадалия с масивен дървен предмет. Иззети са веществени доказателства.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана обвиняемият А.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Разследването продължава.