На 25 и 26 септември 2024 година, по покана на г-н Владимир Николов - административен ръководител на Окръжна прокуратура град Плевен и председател на Асоциацията на прокурорите в България, делегация на Британското посолство беше на работно посещение в Окръжна и Районна прокуратура град Плевен.

В рамките на визитата г-жа Никола Лин от Международния оперативен отдел на Министерство на вътрешните работи на Великобритания и г-жа Софи Браун – началник отдел "Партньорства за сигурност“ се запознаха със структурата на прокуратурата на Република България, с конкретната роля на прокурора в досъдебната и съдебната фаза на процеса, както и с работата на магистратите и съдебните служители от плевенските прокуратури. Бяха дискутирани актуалните проблеми и тенденции в борбата с трафика на хора и механизмите за международно правно сътрудничество по наказателни дела с Великобритания. Както от българска, така и от британска страна беше споделен опит и добри практики. Представителите на Британското посолство се срещнаха с прокурори от ОП-Плевен и РП-Плевен, специализирали се по линия "трафик на хора“, които ги запознаха с конкретни дела, по които са работели.

Проведени бяха и работни срещи в ОД на МВР – Плевен  и Териториална дирекция “Национална сигурност" - Плевен, където гостите бяха запознати с ръководните им екипи и спецификите  на работата там. Дискутираха се теми във връзка с международното правно сътрудничество и нелегалната миграция.