Околосветска пътешественичка навести Варна и онемя от Паметника на българо-съветската дружба, видя "Фокус". В своя личен фейсбук блог жената разказва, че именно това сложно инженерно-строително съоръжение я накарало да посети страната ни. Очевидно жената има афинитет към архитектурата, защото е останала удивена след гледката. Ето какво пише тя в профила си:

"Една от причините, поради които реших да посетя Варна, беше, за да видя бруталистичния шедьовър - Паметника на българо-съветската дружба. И не съм разочарована! Разположен на хълм с около 300 стъпала до там, паметникът е полуизоставен, но все още много впечатляващ. Гледките отгоре също не са лоши, струва си да се изкачите чак до върха. Оказа се, че из цяла Варна има още много интересни примери за архитектура на социалистическия реализъм и да открия всичко това беше едно от любимите ми занимания там. Знам, че не всеки оценява този тип архитектура, но ето няколко снимки на готини сгради (и известния паметник), които намерих във Варна".

Това споделя пътешественицата във своя блог в социалната мрежа. В него тя разказва за изживяванията си по време на самостоятелното и пътуване в различни държави, като очевидно остава доста силно впечатлена от нашия град. Освен България, жената е посетила голяма част от Цетнрална Европа, бившия СССР и Близкия изток.

Блогът и очевидно е придобил сериозна популярност, като вече има близо 10 000 харесвания.