Океански обитатели "плуват“ сред боровата прохлада на лесопарк "Хисарлъка“ над Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Изложбата "Тихо“ на кюстендилският творец Теодора Сърбинска е част от тазгодишното издание "Хисарлъка Еxperience“ и може да се види по време на фестивалните дни.

"Изложбата е част от моя проект “Остров Съзерцание", върху който работя от няколко години. Тя включва творби от грундиран текстил. Някои от тях поетапно са показвани в представителните изложби на кюстендилските художници и арт форуми, а други са съвсем нови. Много от скулптурите ми са високо оценени от експерти от целия свят и са сертифицирани от едиторите на Art Limited“, споделя авторът.

Теодора Сърбинска смята творбите си за плод на желанието на душата да си поеме дъх, те са мнейната радост и свобода. "Всеки бод, всяка мазка са благодарност, че имам очи, че имам ръце, че имам живот и обич. Стремя се творенията ми да носят белезите на простота, но и на благородство. Иска ми се да предам усещания за полет, лекота, свобода, за тишина, вглъбеност, спокойствие, мир …“, коментира още кюстендилският творец.

За Теодора е било предизвикателство да изложи скулптурите си на открито. "Вълнувам се от начина, по който “плуват" океанските обитатели между любимите ми борове и крепост в "Хисарлъка“, от синтеза им с младия и красив дух на фестивала“, каза Теодора Сърбинска.