Огромен интерес на записали се участници в Младежка академия–Варна, регистрират организаторите: Сдружение "Моят град“, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна.

Младежката академия е възможност за безплатно обучение на младежи от 14 до 18 годишна възраст в изработката и монтаж на видеа и късометражни филми. Обучението стартира в средата на месец март и ще продължи няколко месеца, като всеки един младеж ще се научи да създава сценарий, да заснема с професионална видео-техника, да монтира и озвучава видео продукти.

Участниците ще имат възможността да се обучават от експерти, работещи в национални и електронни медии. Тяхното практическо обучение ще бъде свързано с изработка на 10 късометражни филма по реални истории на техни връстници, свързани с насилие.

Младежката академия стартира на 14 март и все още има няколко свободни места. Желаещите младежи могат да се запишат за участие на имейл: sncmoiatgrad @gmail.com

Инициативата е част от Проект "Не значи НЕ!“ , който се изпълнява с финансова подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.