Това написа на своята Фейсбук страница общинският съветник в Общинския съвет и бивш кмет на Видин Огнян Ценков, предаде репортер на "Фокус“. Той е и член на Изпълнителния съвет на "Републиканци за България“ и областен координатор на партията за Видинско.

Постът му е продиктуван от случилото на заседанието в петък, при избора на председател на Общинския съвет във Видин. Заседанието, по време на което в два тура са извърши гласуването за избор на председател, бе съпътствано от скандали и заплахи в препълнената зала, пред очите на общински съветници, десетки граждани, медии. Причината – да се избере и гласува за правилния човек, контролирано.

Огнян Ценков написа:

"На снимката е едно красиво видинско момиче. Иванела Илиева ще навърши 24 години след по-малко от месец. Тя е най-младият общински съветник в ОбС-Видин. Вярва, че в политиката отстояваш принципи и идеи, и работиш открито и честно в полза на хората.

Вчера, на пародията "избор на председател на Общински съвет-Видин", Иванела бе подложена на брутален натиск да гласува под команда в полза на посочения от партийния й председател кандидат. Нещо повече, тя беше заплашвана грубо и арогантно - в наше присъствие и пред пълната зала.

Иванела трябваше да гласува с белязана бюлетина, за да докаже, че е "лоялна" на задкулисните договорки.

Впрочем, при броенето бяха намерени белязани бюлетини, които бяха отчетени като валидни. Оказва се и че тръгналият news pic 2
© фейсбук
Иванела Илиева
си доста преди края на заседанието член на Комисията по избора, незнайно как се е подписал в протокола! Дали някой не го е гонил с бърз автомобил по пътищата на област Видин?!

Междувременно натискът Иванела Илиева да напусне Общинския съвет, за да влезе "правилният" другар, не спира вече трета седмица.  Родителите на момичето също са подложени на тормоз.

Пиша това не само, за да дам гласност за самозабравилото се беззаконие в местната власт. Но и за да знае Иванела, че не е сама и има нашата подкрепа!

Компетентните органи са сезирани. Очакваме адекватната им и бърза реакция!"

Под поста на Огнян Ценков има десетки  коментари в подкрепа на младото момиче, което застана срещу задкулисните договорки.