Огнеборци гасят сухи треви край Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус". Сигналът е подаден рано тази сутрин, сочи справка със сайта на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". На място към 6:00 часа тази сутрин са били два екипа на Районната служба в железничарския град, които са с два автомобила. 

Опасност за хората няма. 

"С оглед на все още горещото време, рискът от големи полски и горски пожари остава, а условията за такива ще бъдат благоприятствани и от ежедневен умерен и силен вятър навсякъде. Апелираме да бъдете изключително отговорни към природата, Вашето и чуждото имущество! Не палете огън на открито в никакъв случай! За пътуващите: Не изхвърляйте угарки от цигара през прозореца на превозното средство!", призовават от горнооряховската пожарна.

През денонощието на тел. 112 е получен сигнал и за горяща къща в свищовското село Царевец. Сигналът е получен малко след 21:00 часа. Пожарът е тръгнал от неизправен ел. уред и е унищожил техника, домашно имущество и мебели. Самата сграда е спасена.