Очертават се четири балотажа за кметове на кметства в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“.  Данните от обработените протоколи на секционните избирателни комисии сочат, че само в селата Нови чифлик, Пиперков чифлик, Коняво и Жабокрът ще има балотаж.

В Нови чифлик състезанието ще бъде между независимата Гюла Малчова и Олег Кръстев от "Партия на Зелените“. Втори тур ще има и за кмет на село Пиперков чифлик. Там един срещу друг се изправят Стефан Котев от Местна коалиция ГЕРБ и Христо Христов от "Партия на Зелените“. Оспорвана ще бъде битката за кмет на село Жабокрът. Там се срещат Милена Стоименова от "Партия на Зелените“ и Юлиян Максимов от ГЕРБ. В село Коняво ще избират кмет на втори тур. Местните жители ще избират между Марияна Александрова от "Има такъв народ“ и Даниела Божилова от ГЕРБ.

В Драговищица кмет за следващите четири години остава София Плачкова от Местна коалиция ГЕРБ подкрепена от 89.52 % от гласувалите. От същата коалиция е и кметът на село Гюешево Татяна Георгиева, избрана с 86.00 % от гласовете на местните.   Валентин Точев събира 75.61% подкрепа и е кмет на село Вратца. 55.47 % от жителите на село Грамаждано са подкрепили Йоана Гогова за кмет. Кметът на село Богослов е Румен Веселинов, събрал 51.01 % от гласовете. Копринка Костадинова е кмет на Ново село, подкрепата за нея е 57.69 %. Най-голямото село на територията на община Кюстендил – Слокощица, запазва стария си кмет Венера Илиева. Тя е с резултат 87.19 %. Лъчезар Гергов продължава да управлява село Граница. За него подкрепа са дали 54.06 % от гласувалите. Емил Емилов е новият стар кмет на село Берсин, резултатът му е 77.19 %. 50.68 % събира Любомир Лумбарски за кмет на село Търновлак. Иван Христов получава правото с 76.32 % да бъде още един мандат кмет на село Багренци. Александър Йорданов е новият стар кмет на село Гирчевци, събрал подкрепа от 82.93 %. Бисер Златков остава начело на село Ябълково с резултат от 52.54 %. В Дворище печели Руска Кръстева, събрала доверие от 70.73 %. Кмет на село Стенско е Румяна Симеонова с резултат от 60.00 %. 90.18 % подкрепа получава Кирил Кирилов за кмет на село Горна Гращица, а в село Долна Гращица кмет е Екатерина Николова с резултат от 57.41 %. Кмет на кметството в Таваличево остава Даниела Точева с 49.68 % подкрепа. 58.18 % са подкрепили Спаска Методиева за кмет на село Николичевци. Кирил Стоименов продължава да е кмет на село Скриняно с одобрение от 62.60 %. В селото на Майстора – Шишковци, кмет е Илияна Петрова, подкрепена е от 64.62% от гласувалите. Пламен Матуски ще управлява отново село Лозно, събирайки 71.19 % от гласовете. 81.58 % е резултатът на Цветанка Кьосева – кмет на село Радловци. Всички изброени са от Местна коалиция ГЕРБ.

Мирослава Костадинова от БСП за България остава кмет на село Копиловци. ЗА нея са гласували 52.25 %. От същата коалиция е и кметът на село Раждавица – Стоян Ръждавички. Той има резултат от 67.67 %. Венелин Енчев от БСП за България е кметът на село Гърляно. Той е с резултат от 50.44 %.

В Жиленци кмет става Камелия Андонова от "Партия на Зелените“. Резултатът й е 50.12 %.

Независимият Пламен Илиев има одобрението на 84.11 % от гласувалите за кмет на село Соволяно.