В края на август Ви разказах за одобрението на проекта на районната администрация "Малката детска градина е голямата възможност“, с който кандидатствахме по програма Еразъм+, КД2, Малки партньорства.

Сега вече мога спокойно да кажа, че проектът стартира. Подписахме договорите между нас (като водеща организация) и партньорите на проекта – виенската организация "Епсилон“ и ДГ 184 "Мечо Пух". Това обясни във Facebook кметът на "Слатина" Георги Илиев.

Ето какво пише още той: 

Припомням, че проектът е свързан с целите ни на територията на район Слатина да бъдат развити практики и модели на публично-частно партньорство в провеждането на възпитателно-образователни дейности за деца от предучилищна възраст, които не могат да бъдат обхванати в детските градини, поради недостиг на места.

Дейностите ще бъдат реализирани по развит и утвърден австрийски модел.

От страна на районната администрация ще бъдат подсигурени всички условия за провеждането на дейностите и ще бъде разработен модел за финансовото обезпечаване.

Подробности за развитието на инициативата и предстоящите активности ще публикуваме официално в началото на следващата година.