С наложено наказание е приключило дело срещу мъж, обвинен от Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 1, вр. чл. 18 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

На 29 ноември 2021 г. подсъдимият направил опит да пренесе високорискови наркотични вещества през ГКПП "Кулата – Промахон".

На трасе за изходящи автомобили за Гърция управляваният от него лек автомобил бил претърсен. В ниша под предната дясна седалка на превозното средство е била намерена чантичка от плат. В нея, освен комплект за първа медицинска помощ, е бил открит найлонов плик с два пакета, залепени с кафяво тиксо. В по-големия от тях е било установено кафяво прахообразно вещество, което при направения на място наркополеви тест е реагирало положително на хероин. В другия пакет е било открито бяло прахообразно вещество – кокаин. Общата стойност на дрогата възлиза на 13 933.60 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е сключил споразумение с прокуратурата. С определение на съда му е наложено наказание от 2 години "лишаване от свобода“ при първоначален "строг“ режим на изтърпяване.