Убийство на куче посред бял ден шокира трънското село Бусинци. За случая сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR. Изстрелите били чути от местните посред бял ден. Хората твърдят, че извършителят е общински съветник от Трън, който живеел в тяхното село.

На видеозаписите се чува стрелба и то посред бял ден пред къщата на Стефка и Александър. По това време в дома им няма никого, освен кучето им, което умира от прострелните рани малко по-късно.

"В случая се убива едно животно, което умира в агония и страшни писъци. Как вадиш ти пушката в населено място? Умишлено е и най-страшното е, че е планирано", каза Стефка.

Местните обясняват, че на улицата, на която се случва стрелбата, играят деца, а мястото е оживено. Според Александър човекът, произвел изстрела, не си е дал сметка, че в къщата има охранителни камери. 

"Вижда се черен пикап как минава по пътя. На едната камера се вижда човек в колата, на другата как пикапа преминава и изчезва, двигателят работи на място и след това се чува изстрел. Изстрелът може да е от колата или до колата", разказа Александър.

"Животното се движеше тук много често и колата очевидно го вижда и спира заради него, звукът го потвърждава. Правена ни е забележка, че лаят по колите, които минават по улицата", уточни Александър.

Семейството има съмнения кой е извършителят

"Тази кола всеки ден я виждам да минава оттук, въпросният човек в последно време рязко промени отношението си към нас без да разберем защо", каза още Александър.

Разглеждаме кадрите от охранителните камери с хора в селото, които разпознават колата. Жителите предполагат, че тази кола е на Симеон Иванов, който е общински съветник от Трън.

Не го открихме в дома му. Не отговори и на телефонните ни обаждания, нито пък на съобщението на електронната му поща.

Местните забелязали, че в последните месеци кучета и котки изчезват безследно в селото.