Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима младежи, нанесли телесни повреди на двама мъже пред заведение в ж.к. "Студентски град“, съобщиха от държавното обвинение. На 23.07.2024 г. около 04,00 часа пред заведение в ж.к. "Студентски град“ в град София, обвиняемият Н.С. ударил с крак в корема Г.С. и му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсване на дебело черво и излив на кръв в корема. 

Деянието е извършено по хулигански подбуди. През това време обвиняемите Ж.М. и Б.Т. удряли с ръце и крака в главата, гърба и корема Ж.И. и му причинили лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ж.М. и Б.Т. са извършили деянието в качеството си на длъжностни лица по повод изпълнение на служебните им задължения като охранители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.12, вр. 1л. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал.1, т.2 и т.12, вр. чл. 130, ал.2, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода“. В хода на разследването до момента са извършени разпознавания, разпити на свидетели и са направени експертизи.

Н.С. е осъждан, а Ж.М. и Б.Т. нямат криминални регистрации. Предвид възможността Н.С. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда спрямо него да бъде наложена мярка "задържане под стража“. Спрямо Ж.М. и Б.Т. е взета мярка "гаранция“ в размер на 2000 лева.