Мъж на 44 години е задържан за убийството на съпруга на новозагорската съдия. Мъжът е бил пиян, тестът за алкохол показал над 2 промила, съобщи пред "Фокус" говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева.  Срещу него са повдигнати обвинения за умишлено убийство, наказанието в случая е от 10 до  20 затвор. Нападателят е задържан за 72 часа, предстои да му бъде поискана мярка за постоянно задържане под стража.

Инцидентът станал след 1 часа  през нощта на 27 октомври в денонощен магазин в близост до Общинския пазар в Нова Загора. Жертвата отправила забележка за това, че мъжът вдига шум. В отговор той го промушил с нож три пъти в горната част на тялото. Свидетели на деянието били семейството на убития - съпругата му, съдия в районния съд, и дъщерята.

Нападателят е от ромския квартал "Шести", това е второто му нападение  с нож в  рамките на седмица, уточни директорът на Сливенската полиция старши комисар Димитър Величков. В нощта срещу 21 октомври полицията се отзовали на сигнал за лежащ на улицата мъж спрободна рана. 3звършителят бил задържан за 24 часа, по - късно освободен. 

По данни на полицията убиецът има седем присъди, за кражби, нетрезво шофиране и телесни повреди. Няма данни да е с психично заболяване. Често пътувал до Франция, където работили неговите роднини.

Тази вечер от 18.30 часа в Нова Загора ще се състои протест с искане възмездие за убийството. Протестът се организира в социалните мрежи. Полицията е осигурила екипи, които да следят за опазване на обществения ред.