Обвиненият в убийство на съпругата си 79-годишен К.Д.А от Видин остава за постоянно в ареста, предаде репортер на "Фокус“.

Днес Окръжен съд – Видин, със свое  определение, наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо възрастния мъж, обвинен в убийството на своята съпруга, съобщават от пресслужбата на съда.

Видинският окръжен съд, след като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано предположение, че К.Д.А е извършил деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание - "лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, съдебният състав счете за реална опасността, лицето да се укрие или извърши друго престъпление и прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение е "задържане под стража“.  

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - София в тридневен срок, уточняват от съда.

От държавното обвинение съобщиха, че предстои назначаване на поредица от експертизи за установяване психичното състояние на обвиняемия.

Трупът на над 70-годишна жена, с множество травми по тялото и главата, бе открит в дома си във видинския ромски квартал "Нов път“, след получен сигнал за мъж, стоящ с окървавени ръце пред къщата си. Полицията задържа 79- годишния  мъж, който е с психично заболяване и е съпруг на убитата.

По неофициална информация 79-годишният мъж, е известен в квартала като Мемед, а името му е Кольо Денев. Убитата жена е негова съпруга и се казва Теменужка. Смъртта й най-вероятно е настъпила в следствие на жестоки удари по главата и тила. Работи се по версията, че убиецът й е удрял главата на жената в пода на стаята. След извършената аутопсия вчера е установено, че смъртта й е настъпила 48 часа преди аутопсията. Това означава, твърдят полицаи, че тя е била  убита  най -вероятно на 2  януари т.г. , близо два дни по-рано от откриването на трупа й.