Продължава активното обучение на полицейските служители свързано с усъвършенстване и надграждане на теоретичните и практически знания в тактическата подготовка. Обученията са разпоредени от ръководството на вътрешното министерство, а в Академията на МВР в столицата и в Центровете за специализация и професионална подготовка в Пазарджик, Варна и Казанлък курс ще преминат ръководни служители от областните дирекции от страната.

В рамките на два дни в ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР занятия се проведоха с ръководни служители от областните дирекции на МВР в Пазарджик, Бургас, Враца, Монтана, Пловдив и Смолян, зоналните жандармерийски управления в Пловдив, Монтана и Бургас. Темата бе свързана с действията на полицейските служители при провеждане на заградителни мероприятия, тактика на спиране за проверка и принудително спиране на моторни превозни средства.

Припомняме, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов нареди да започнат спешни обучения на полицаите. Курсовете трябва да повишат нивото на патрулните екипи и да ги обучат как да действат при рискови ситуации и при преследване. Обучението идва след фаталната гонка в Стара Загора, след която загина мъж.