Организацията на изборния процес в област Кюстендил протича нормално и по план. Това отчетоха по време на работна среща в Областна управа представители на деветте общини и на регионални институции, ангажирани с изборния процес, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Кюстендил. Работната среща бе свикана от областния управител инж. Александър Пандурски, с цел институциите да координират действията помежду си относно провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври. 

"Създали сме добра организация, която работи, затова не я променяме. Подготовката, раздаването на материалите, машините, видеонаблюдението, охранителните дейности и техническата обезпеченост - всичко върви по план", коментира Пандурски. Той благодари на институциите за добрата работа и за свършеното до момента. Областният управител ги призова да продължат да бъдат отговорни и стриктни при изпълнение на задълженията си. 

От РИК - Кюстендил заявиха, че графикът се спазва и се върви по зададената от ЦИК процедура. Предаването на книжата и бюлетините от секционните избирателни комисии по общини пак ще бъде по график. От ОД на МВР информираха, че е създаден оперативен щаб. Изготвен е план за конкретни мероприятия както охранителни, така и оперативни.

От РД “Пожарна безопасност и защита на населението" информираха, че ще се извършват проверки по линия на техниката и на наличните генератори. От общинските администрации дадоха отчет за избирателните списъци, за помещенията, в които ще се гласува и че са осигурени необходимите паравани.