Обстановката над село Отец Паисиево се усложнява заради повишаването на температурата и вятъра. На три от четирите фронта има горене и разпространение на огъня. Няма непосредствена опасност за населеното място. Зависи от посоката на вятъра дали пожарът ще тръгне към боровата гора. Това съобщи специално за Plovdiv24.bg директорът на РДПБЗН старши комисар Васил Димов. 

На място има 50 пожарникари, горски служители, 40 военни и още толкова доброволци. Пет тежки верижни машини правят просеки за ограничаване разпространението на огъня. Всеки момент към гасителните мероприятия ще се включи и един хеликоптер. 

"Няма опасност огънят да тръгне към селото. Екипите ни са достатъчно. Вятърът е слаб, но зависи накъде ще тръгне" - допълни Димов.

Шефът на пловдивската пожарна не се ангажира с точна бройка на изгорелите сгради във вилната зона на Отец Паисиево. Огънят е погълнал около 50 тухлени и дървени постройки, твърдят местни жители. На място е и областната управителка Христина Янчева, която обяви, че ще издаде заповед за удължаване на бедственото положение в община Калояново.