Общо 207 600 бюлетини за първи тур на предстоящите местни избори бяха доставени в Областна администрация Видин днес, предаде репортер на "Фокус“. Хартиените бюлетини за вота на 29 октомври т. г. за кметове и общински съветници във Видинска област бяха получени с полицейски ескорт от печатница в столицата до Областната администрация. До предаването им на секционните избирателни комисии по места, бюлетините ще се съхраняват в държавната администрация в помещение, оборудвано с видеонаблюдение и СОТ, уточняват от Областната управа. От Областната дирекция на МВР е подсигурена и допълнителна денонощна физическа охрана.

За Видинска област са доставени  91 000 бр. хартиени бюлетини, с които ще се гласува за кмет в 11-те общини, с още толкова за общински съветници в тях, а с останалите над 25 000 бр. бюлетини ще се гласува за кметове на кметства в населените места, уточняват от администрацията. 

В следващите дни се очаква и доставката на протоколи, ролки със специализирана хартия за машинно гласуване, както и на устройства за видеонаблюдение.

От страна на Областна администрация Видин за секционните избирателни комисии са осигурени методически указания, кутии за отрязъците с номерата на бюлетините, както и други материали, необходими за тяхната работа.