Презастрояването, липсата на средства за отчуждаване на имоти, опазването на зелените площи, строителството на инфраструктура са основни предизвикателства на нашия град. Това написа общинският съветник в личния си профил във Facebook.

Ето какво още добави той: 

Затова днес изпратих писмо до министър председателя г-н Денков с призив да бъде сформирана работна група с представители на всички министерства и общината. Целта ѝ ще бъде да се идентифицират всички държавни имоти с отпаднала необходимост и подходящите от тях да се прехвърлят безвъзмездно на Столичната община. Това ще ни позволи да извадим презастрояването от междублоковите градинки, както пилотно това се случи в "Младост". 

Там 18 строежа бяха преместени на държавен терен с отпаднала необходимост, прехвърлен на Общината. Ще ни позволи също така да значително да ускорим придобиването на частни имоти, попадащи в обхвата на бъдещи улици, детски градини, училища и зелени площи. Уви, Общината няма близо 10 млрд. лв., за да се справи сама. Надявам се, че Държавата ще се отзове и ще помогне. Това е един от начините за осигуряване на качествена градска среда и високо качество на живот.