Общинският съвет в Кюстендил ще проведе редовно заседание. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на Общинския съвет в града. Заседанието ще започне от 14.00 часа. То ще бъде проведено неприсъствено, от разстояние чрез системата за безхартиено заседание, едновременно и чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност.

В предварителния дневен ред са включени 28 точки. Съветниците ще разгледат предложение за допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил. Трябва да бъдат определени и кандидати за съдебни заседатели за района Кюстендилски окръжен съд - мандат 2021 - 2025 г., които да бъдат предложени от Общински съвет - Кюстендил за избиране от Общото събрание на Апелативен съд – гр. София. Предвижда се гласуване на годишен отчет за изпълнението на "Програма за управление на Община Кюстендил за периода 2019-2023 година“ за 2021 година, както и годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2021 година.

В дневния ред са включени и отчетите за дейността на общинските предприятия за 2021 година. Съветниците трябва да гласуват Програма за управление и разпореждане с общинска собственост в Община Кюстендил за 2022 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ