Кюстендил. Общинският съвет в Кюстендил ще проведе редовно заседание. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на Общинския съвет в града. Заседанието ще се проведе в залата на Община Кюстендил, от 14.00 часа. В дневния ред са включени 25 точки.

Съветниците трябва да гласуват изменение и допълнение на Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил. Внесена за гласуване е и общинска програма за закрила на детето с неразделна част от нея - общинска програма на мерки за закрила на деца с изявени дарби. По време на заседанието трябва да бъде приета годишна програма за развитие на читалищната дейност.

Съветниците ще одобряват позицията на Община Кюстендил относно провеждане на редовно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от "Кюстендилска вода" ЕООД гр. Кюстендил. Ще бъдат определени трудовите възнаграждения на кметовете на кметства в рамките на действащата нормативна уредба в община Кюстендил.

В дневния ред е включена докладна записка относно трансформиране на целева субсидия за капиталови разходи на Община Кюстендил за 2022 година в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти по възстановяване на пътното платно на улиците в град Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ