Общинският съвет в Дупница ще проведе заседание от разстояние на 28 януари. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Общинския съвет в града. В часовия диапазон от 10.00 часа до 16.00 часа всеки от общинските съветници може да представи в деловодството на Общински съвет - Дупница попълнен и подписан формуляра за неприсъственото гласуване, който ще бъде изпратен на електронната поща, декларирана от общинските съветници за комуникация с Общинския съвет.

В дневния ред на заседанието са включени 11 точки. Съветниците трябва да одобрят меморандум за сътрудничество между Община Дупница, Фондация "Тръст за социална алтернатива“, фондация "Инвестиции в Община Пещера“ и Община Пещера. Предвидено е и приемането на общински годишен план за младежта на община Дупница за 2022 година.

Ще бъде разгледана докладна записка относно определяне на кандидатите за съдебни заседатели за Окръжен съд-Кюстендил, които се предлагат за избиране на Общото събрание на съдиите на Апелативен съд-София. Съветниците трябва да приемат и програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за настоящата година, както въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишни деца на територията на Община Дупница от месец януари на учебната 2021/2022 година. В рамките на заседанието ще бъде гласуван прокурист на общинската болница, както и управител на общинското ВиК дружество.

Венцеслав ИЛЧЕВ