Общинският съвет в Дупница ще проведе заседание от разстояние. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил инж. Костадин Костадинов, председател на Общинския съвет в Дупница. В часовия диапазон от 10.00 часа до 16.00 часа всеки от общинските съветници може да представи в деловодството на Общински съвет - Дупница попълнен и подписан формуляра за неприсъственото гласуване, който е изпратен на електронната поща, декларирана от общинските съветници за комуникация с Общинския съвет.

Дневният ред на заседанието включва 19 докладни записки. Съветниците трябва да актуализират списъка на обектите за капиталови разходи за 2021 година, както и да приемат годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Дупница за 2022 година. Ще бъде гласуван и правилник за устройството и дейността на Исторически музей – Дупница. Общинският съвет трябва да приеме решение, с което да удължи срока за прием на заявления на кандидатите за съдебни заседатели мандат 2021-2025 година за Окръжен съд-Кюстендил и срока за работа на временната комисия за провеждане на процедурата по избора.

Внесена е докладна записка и за утвърждаване от Общински съвет - Дупница на одобрените кандидати и размерът на отпуснатата сума, за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на общината. Необходимо е да се упълномощи представител на Община Дупница за участие в извънредното заседание, насрочено за 30 ноември от 11.00 ч.аса, на общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от "Кюстендилска вода“. Ще бъде обявена и нова процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на "Ученическо хранене-Дупница“.

Венцеслав ИЛЧЕВ