Общинските съветници в Дупница се събират на редовно заседание. За “Фокус" председателят на местния парламент инж. Костадин Костадинов съобщи, че то е насрочено за 10.00 часа в партерната зала на Община Дупница. В дневния ред са включени общо 19 докладни записки.

Сред по-интересните от тях е тази, касаеща определяне размера на основните месечни заплати на кметовете в Община Дупница. В нея се предлага кметската заплата да бъде 9 100 лева. Със същата докладна записка се предлага изменение на трудовите възнаграждения на кметовете на селата Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново. Предложението е тя да бъде в размер на 1 620 лева.

Важна точка в дневния ред е и обявяването на конкурс за управител на общинската болница в града.

Съветниците трябва да гласуват годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост на територията на Община Дупница, както и предложение относно именуване на тренировъчното игрище на стадион "Бончук“ на "Спортен комплекс – Янко Динков“.   

В рамките на заседанието трябва да се определи  размерът на средствата, които ще се предоставят от общинския бюджет, максималната безвъзмездна финансова помощ, предоставяна от Фонда за подкрепа на местни инициативи за една инициатива, като и определяне на членове на Комисията по чл.7 от Правилника за организацията, дейността и управлението на Фонд за подкрепа на местни инициативи.