Общинският съвет (ОбС) - Видин гласува и прие за втори  път актуализирания бюджет за 2023 г. и всички решения, върнати от областния управител, предаде репортер на "Фокус“. На днешното редовно заседание на видинският ОбС, съветниците гласуваха повторно върнатите от областния управител, вече веднъж приети решения, и така те подкрепиха отново финансовата рамка на Община Видин, съобщават от пресслужбата на кметството.

Кметът Цветан Ценков, каза по време на заседанието, че " недоумява как може централната и местна власт да не са в добра комуникация и е много учуден от поведението на областния управител“.

Общинските съветници на ГЕРБ, които отсъстваха от предишните няколко заседания, присъстваха в залата, но при гласуването на бюджета на общината за 2023 г. се въздържаха. Председателят на групата общински съветници на партията Валери Василева, обясни  поведението на съветниците с несъгласие по някои негови аспекти.

На редовното заседание днес общинските съветници приеха повторно и няколко предложения, свързани с изпълнявани от Община Видин проекти - за захранване на извънбюджетни сметки и удължаване срока по изтеглени кредити. 

В началото на заседанието клетва като общински съветник положи Емил Атанасов от групата на Коалиция "БСП за България“, който влиза в Общинския съвет на мястото на назначения за заместник-кмет на Община Видин Найден Йонов, който излиза от ОбС.

Бяха избрани общински съветници в състава на постоянните комисии,  непопълнени от предходното заседание на Общинския съвет.