Общинският съвет в Дупница ще проведе второто си заседание, съобщи за "Фокус“ инж. Костадин Костадинов, председател на ОбС. Заседанието е насрочено от 10.00 часа в залата на Общината. Дневният ред включва близо 20 докладни записки.

Съветниците трябва да приемат актуализираната средносрочна бюджетна прогноза на Община Дупница за периода 2025 - 2026  година, както и годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Дупница за 2024 година. Дневният ред включва и  приемане на анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците на територията на Община Дупница. Съветниците трябва да освободят от отговорност досегашния управител на общинското дружество "Водоснабдяване и канализация“, а след това да изберат и нов такъв. Включено е предложение за поемането на нов краткосрочен дълг.

Според Костадин Костадинов се налага да бъдат извършени компенсирани стойностни промени в списъка на капиталовите разходи за 2023 г., като обектите и общата финансова рамка са запазени в същия размер, а са актуализирани само стойностите на някои обекти. Съветниците трябва да определят работното време и възнаграждението на председателя на ОбС. Той ще работи по 4 часа на ден, а заплатата му ще бъде в размер на 45% от основното месечно трудово възнаграждение на кмета на Община Дупница. Общински съвет – Дупница одобри разпределението на одобрените от бюджета средства за организации с нестопанска цел за развитие на ученическия и масов спорт.