Общинските съветници на Добрич заседават днес извънредно с тема - предстоящия ремонт на центъра и отпускането на финансови средства за началния етап на строителните дейности, предаде репортер на "Фокус". Дебатите ще бъдат в Голямата заседателна зала на общината от 10:00 ч. Заседанията са отворени за граждани присъствено, могат да бъдат проследени и онлайн чрез Youtube, като линк се публикува малко преди началото на сесията на Фейсбук страницата на Община град Добрич.

Сесията има една единствена точка в дневния ред - информация относно реконструкция на Централна пешеходна зона в добруджанския град. Вносител на докладната е кметът Йордан Йорданов.

В края на миналия месец на редовна сесия на ОбС не бе приета втората точка от докладна за  усвояване на средства от дългосрочен дълг за реализацията на инвестиционен проект "Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич“, в размер до 2 832 500 лв. без ДДС или 3 399 000 лв. с ДДС, с оглед осигуряване на финансов ресурс за възлагане на строителните дейности за първи етап, по сключено рамково споразумение. Мотивът на част от съветниците да гласуват с "не" - неяснота около одобрен проект и КСС, необходими за втория етап за усвояването на кредитните средства за ремонта, и обвинение към кмета, че действията му са част от неговата предизборна кампания за трети мандат.

Жулиета НИКОЛОВА