Районна прокуратура - Пловдив ще решава дали да повдигне обвинение на общинския съветник от Съединение Иван Карабелов след сигнал за домашно насилие, съобщи за "Фокус" Атанас Илиев, зам.-районен прокурор. Карабелов е бил арестуван през почивните дни, след като жената, с която живее на семейни начала, е подала сигнал за агресия от негова страна. 

Сигналът е получен в събота. Между двамата имало напрежение след раздялата им. Тъй като синът им, на 2 години, останал при майката, Карабелов отишъл да го вземе от жилището й, за да прекара с него уикенда. Но двамата се скарали и той ударил жената в лицето. Тя звъннала на тел. 112, за да потърси помощ. След това имало и още един удар. И така се стигнало до задържането му.

В полицията Карабелов обяснил, че е избран за общински съветник в Община Съединение. Полицейската мярка на задържане вече е изтекла и той е освободен. Все още няма повдигнато обвинение.

Жената е изпратена за освидетелстване в Съдебна медицина. Разследването продължава. Очаква се резултатът от съдебно-медицинска експертиза, за да бъде повдигнато обвинение на Карабелов. Издирват се и свидетели на агресията.