По инициатива на заместник кмета на Столична община Надежда Бачева, се проведе изложба с картини, изработени от деца, младежи и лица от заведения за социални услуги на територията на Столичната община пред залата на Столичния общински съвет. Общинските съветници останаха впечатлени от таланта и възможностите на младите художници, красотата и емоционалния заряд, които носят картините, предава репортер на "Фокус"

Един от приоритетите на заместник кмета в Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ - Бачева, е Столичната община да поощрява и насърчава децата и лицата, ползващи столичните социални услуги по отношение на тяхното личностно, емоционално и творческо развитие. Да им показва ежедневно, че не са сами и въпреки физическите и интелектуални различия, могат да бъдат достойни граждани на София. 

Картините са част от предстояща благотворителна изложба с кауза под надслов "Цветовете на мечтите“, в която ще се включат повече деца и младежи от заведения за социални услуги и неправителствени организации, и която ще даде възможност да достигнат до вниманието на широката общественост. 

По този начин те ще добият публичност и ще се чувстват уверени, че въпреки трудностите, пътят към успеха е постижим, а всички ние трябва да им даваме стимул за нови творчески идеи и стремеж за постигане на мечтите. Днес бяха представени картини от: Центровете за настаняване на деца и младежи с увреждания "Христо Ботев“ и "Детелина“, Защитено жилище за лица с умствени увреждания, Центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи без увреждания "Паисий Хилендарски“, "Софроний Врачански“, Център за социална рехабилитация и интеграция "Чудеса“ (с приоритет ползватели лица с увреден слух).