Общинските съветници от гражданската квота на "Партия на зелените" внесоха декларация в ОбС срещу изложбата "Другите българки“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Декларацията беше входирана от страна на общинския съветник Огнян Атанасов. В декларацията се казва:

"С настоящата декларация Общинския съвет - Кюстендил се обявява категорично против организирането и провеждането на скандалната изложба "Другите българки“, която както добре знаете скандализира цялото общество. Владимир Димитров – Майстора не само прославя нашия град в цял свят, той е икона за цяла България. Считаме, че е недопустимо моделите в картините му да бъдат заменяни по този начин. Това е една огромна провокация! Откриването на изложбата е предвидено да бъде на 8 март 2022 година от 19:00 часа в пространството за културни събития "The Steps". Настояваме организаторът да отмени откриването й. Длъжни сме като общински съветници на Кюстендил да заемем ясна позиция. Нека бъдем единни и защитим честта на великия ни съгражданин“.

Освен декларацията беше входирана и подписка, в която са се включили над 100 жители на Кюстендил, също обявили се против откриването на изложбата.

Венцеслав ИЛЧЕВ