Общински съвет – Смолян ще проведе заседание от разстояние днес от 15.00 часа, при осигуряване на пряко и виртуално участие, чрез видеоконферентна връзка. Това съобщиха от община Смолян. В първоначалния дневен ред са включени 21 докладни записки. Сред тях са кандидатстване на Община Смолян по процедура BG05SFOP001-4.007 за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Добро управление“ с наименование: "Осигуряване на функционирането на националната мрежа от областни информационни центрове (2022-2023)“, кандидатстване на Община Смолян финансиране от инструмента Еuropean City Facility (EUCF).

На вниманието на общинските съветници ще бъде предложено и вземане на решение за удължаване срока на възстановяване временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България на община Смолян, съгласно чл.103 ал.4 от ЗПФ.

Ще бъде поискано и одобрението от страна на съветниците за продажба на бракувани автомобили, собственост на Община Смолян, чрез публичен търг с тайно наддаване по реда на Закона за общинската собственост.