Общински съвет – Смолян ще проведе заседание от разстояние днес от 13.00 часа, при осигуряване на пряко и виртуално участие, чрез видеоконферентна връзка. Това съобщиха от Община Смолян. В първоначалния дневен ред са включени 31 докладни записки.

Сред тях са обезпечаване на авансово плащане по договор за проект "Партньорство за адаптация към климатичните промени“, одобрен за финансиран по Открита покана № 3 "Климат“ по Резултат 4: "Повишена способност на местните общности да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат“ на Програма "Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

На вниманието на общинските съветници ще бъде поставено и Даване на съгласие за създаване на Общински културен център "Николай Хайтов" – Смолян с адрес гр. Смолян, бул." България" № 8 и Приемане на Правилник за устройството, организацията и дейността на Общински културен център "Николай Хайтов" – Смолян.

На заседанието ще бъде обсъдено и удължаване на срока на възстановяване временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България на община Смолян съгласно чл.103 ал.4 от Закона за публичните финанси.

На саветниците ще бъде предложено и одобряване на План-сметка за разходите по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битови отпадъци, както и за поддържането на чистотата на територии за обществено ползване и определяне на годишния размер на такса битови отпадъци на територията на Община Смолян за 2022 г.

Ще бъдат обсъдени и други важни за жителите на община Смолян въпроси.